Gigant manje: Jedan od najvećih europskih proizvođača na izdisaju

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2024. u 09:30
FOTO: Hans Isaacson on Unsplash

Njemačka tvrtka Breckle je nedavno proizvodila oko 3.000 madraca dnevno u ogromnoj tvornici. Ali sada je grupa podnijela zahtjev za bankrot. Proizvođač je u krizi, navode njemački mediji.

Proizvođač madraca Breckle iz Donje Saske  je podnio zahtjev za bankrot. Prema pisanju medija, Breckle GmbH Märzeten GmbH i Lapur GmbH navodno su podnijeli zahtjev za nesolventnost sudu u Göttingenu.

Proizvodni pogon Northeim jedna je od najvećih tvornica madraca i kreveta u Europi. Veličine je 80.000 četvornih metara. Rainer Eckert za sada je imenovan za stečajnog upravitelja, a proizvodnja će se nastaviti unatoč stečaju. Zaposlenici su o tome obaviješteni u ponedjeljak ujutro, piše Fenix magazin.

Tri slične tvrtke nisu pogođene

Proizvodnja se za sada nastavlja u Northeimu. Prema izvješću, stečajni upravitelj najprije želi stabilizirati poslovanje i organizirati stečajni novac radnika.

Međutim, ne postoje veze s tvornicom madraca Breckle u Weidi u Tiringiji. “Tvrtku Breckle Northeim kupio je financijski investitor 2019. i nema nikakve veze s našom tvrtkom osim imena”, rekao je direktor tvrtke sa sjedištem u Weidi.

Nesolventnost dakle ne pogađa tvrtke “Breckle GmbH, Benninger Bettsysteme” i “Emil Breckle GmbH”.

Komentirajte prvi

New Report

Close