Gap zbog Zare i H&M-a zatvara 175 trgovina

Autor: Antonija Alar , 16. lipanj 2015. u 21:59
Loša prodaja i trzavice unutar uprave doveli su Gapovo poslovanje do samog ruba

Loša prodaja i trzavice unutar uprave doveli su Gapovo poslovanje do samog ruba.

Gap, američki trgovački lanac odjeće najavio je zatvaranje 175 trgovina u Sjevernoj Americi, a samo do kraja ove godine zatvorit će ih čak 140.

Razlog tome je pojava "high street" brendova poput Zare i H&M-a. Loša prodaja i trzavice unutar uprave doveli su Gapovo poslovanje do samog ruba. Izvršni direktor Gapa Art Peck, koji je preuzeo vodstvo u veljači, rekao je prošlog mjeseca da im je najveći izazov kreiranje ženske odjeće zbog kvalitete i veličina, te mode. Iako nisu objavili koliko zaposlenika će biti otpušteno kao rezultat zatvaranja trgovina, najavili su da će ukinuti 250 radnih mjesta u svom sjedištu. Gap je osnovan još 1969. godine. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

500% marže na GAP-u kod nas je više nego bezobrazno!

Ja godinama kupujem za sina robu izz Gapovih ducana i prezadovoljna sam. Zao mi je procitati da su se njegovi kupci okrenuli zari, h&m-u i forever 21. Naime kvaliteta gapove odjece i gore navedenih je neusporediva. Za musku i zensku kolekciju ne mogu nisa reci jer nije moj stil, pa posjedujem samo rijetke primjerke traperica, ali jaako mi nedostaje Gapov ducan iz arene centra zbog dijecije robe.

New Report

Close