Frizeri prijavljuju moguće posljedice covida kod klijenata: ‘Osjetila sam kako mi uho gori. Doslovce su mi otpadali slojevi kože’

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2021. u 10:55
FOTO: Pixabay

Iako koriste iste boje za kosu, reakcije nakon preboljenog covida kod nekih su klijenata brutalne.

Frizeri u dijelovima Velike Britanije prijavljuju da neki njihovi klijenti, koji su preboljeli koronavirus, nakon bojanja kose imaju ozbiljne alergijske reakcije poput osipa i opeklina unatoč tome što koriste istu boju kao i prije.

Znanstvenici s Imperial Collegea u Londonu zbog svega navedenoga istražuju može li covid promijeniti naš imunološki sustav na taj način, piše BBC.

Britanska udruga koja zastupa frizere i kozmetičare upozorava sve zaposlene u tim strukama da obavezno provedu dodatne testove (tzv. patch test) kako bi izbjegli moguće sudske postupke i to na način da se na kožu zalijepe flasteri s alergenima, a test se očitava nakon 48 i 72 sata.

Iako već deset godina koristi istu boju za kosu, Gemma, koja je preboljela covid-19, imala je snažnu reakciju na alergološkom testu. Iz njezina frizerskog salona kažu kako su im već četiri klijenta imala isti problem otkako su započeli provoditi alergološko testiranje.

S testiranjima u tom salonu počeli su kada su čuli za brojne prijave iz drugih salona, prenosi RTL.

“Dan poslije testa osjetila sam kako mi koža iza uha gori, a kako je vrijeme prolazilo, stvar se samo pogoršavala… Doslovce su mi otpadali slojevi kože”, izjavila je Gemma.

“Ovo nije izolirani incident i zato su testiranja u mom salonu obavezna”, kaže Gemmina frizerka Stacey Klein za BBC.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Poslovni.hr ovo ti je dno dna.

Ne postoji nikakav dokaz da virus u kombinaciji s kemikalijama za bojanje kose izaziva neku nepoznatu reakciju. Kemikalije za bojanje kose su same po sebi opasne i otrovne.

Na cijeloj glavi je bila boja za kosu i niš se nije dogodilo. Virus je čekao u zasjedi iza uha i napravio dar-mar s kemikalijama. hahahahahaha

Treba se oprat iza uha.

Ovo je širenje lažnih vijesti!

 

New Report

Close