Tužio firmu zbog bizarnog razloga otkaza, dobio parnicu i odštetu, a smiješi mu se i velika isplata

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2022. u 09:42
Foto: Unsplash

Tvrdi da ima pravo na kritičko mišljenje i odbijanje politike firme koja ga primorava na ekscese.

Iako ima onih koji se druže s kolegama poslije radnog vremena i u tome nema ništa loše, drugi se vole potpuno isključiti i ne sudjelovati u aktivnostima koje su drugima zabavne, baš poput jednog Francuza.

Francuz poznat kao “gospodin T.” je 2015. godine otpušten jer nije želio sudjelovati u zabavnim aktivnostima nakon posla u jednoj pariškoj firmi, odnosno odbio je da odlazak na piće i team building s kolegama. Službeni razlog otkaza je bio “profesionalna nesposobnost i odbijanje sudjelovanja u team buildingu”, piše Stylist, a prenosi City magazin.

On je potom tužio svoju firmu na sudu, jer je tvrdio da su te aktivnosti obuhvaćale “alkoholizam, promiskuitetnost i prisiljavanje na razne aktivnosti” u kojima on jednostavno nije želio sudjelovati. Tvrdi da ima pravo na kritičko mišljenje i odbijanje politike firme koja ga primorava na ekscese.

Sud je prihvatio njegovu tužbu jer je nesudjelovanje u timskim aktivnostima bio dio službenog razloga otkaza i utvrdio da ga firma ne smije premoriti da sudjeluje na seminarima i pićima nakon posla ako se to završava alkoholiziranjem.

Bivša kompanija morala je platiti gospodinu T. tri tisuće eura odštete, a sud razmatra i njegovu potražnju za dodatnu isplatu 461.406 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close