Francuska je ‘tempirana bomba u srcu Europe’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. studeni 2012. u 20:17
Francuski predsjednik Francois Hollande (Epa)

Ugledni poslovni britanski tjednik The Economist na naslovnici izdanja od iduće subote ocjenjuje da je Francuska “tempirana boomba u srcu Europe”.

Ugledni poslovni britanski tjednik The Economist na naslovnici izdanja od iduće subote ocjenjuje da je Francuska "tempirana boomba u srcu Europe".

Prema tom tjedniku "Francuska bi mogla postati najveća opasnost za zajedničku europsku valutu", a "kriza bi mogla udariti već iduće godine".

The Economist je osobito kritičan prema francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu i premijeru Jean-Marcu Ayraultu, koji su obojica socijalisti.

"Ni Hollande ni Ayrault ne doimaju se čelnicima koji su dovoljno hrabri, kadri nametnuti reforme u okolnostima općeg otpora", napominje tjednik.

Priznajući da je francuska "vlada izgleda realnije pojmila težinu stanja i shvatila nužnost reformi", The Economist naglašava da ipak ima "mjesta strahu da su nedavne promjene smjera zakašnjele i nedovoljne".

The Economist Francuskoj zamjera brojne stvari – stagnirajuće gospodarstvo, povećanu nezaposlenost, golemi trgovinski manjak, "nesrazmjerni" teret državnih troškova i "jako pogoršano gospodarsko ozračje", osobito zbog Hollandeovih povećanja poreza. Tim više što, po tom tjedniku, "izborna elita nije spremna na dodatno prebacivanje državnog suvereniteta" na Europu.

Komentari (3)
Pogledajte sve

da. nova revolucija koja će zahvatiti europu krenut će iz francuske. oni su najbliži kritičnoj masi. nov euruopski poredak može se uspostaviti samo oružanim putem. bit će to i brže no što mislimo.

Ma mislim…ovih supaka, kojekakvih teoreticara zavjere, tek nedavno skinutih s mamine sise, nakotilo se posljednji godina ko govana na farmi za prasice. Oni sve znaju, jedino ne znaju zaradit pare. Dudeki nemusti. Zali Boze zraka kojeg udisu.

Slažem se. U neku ruku je to i dobro. Niti jedna velika razvijena država u EU nije primjer koji se treba slijediti. To znači da je cijela EU izmanipulirana od ekonomskih terorista. http://www.4dportal.com/hr/zavjere/2685-john-perkins-bio-sam-ekonomski-placeni-ubojica

New Report

Close