Vozite li neke od ovih modela? Automobilski div povlači 125.000 vozila zbog rizika od požara

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2023. u 07:00
foto: unsplash

Ford je objavio da razvija rješenje za novonastali problem.

Američki proizvođač automobila Ford Motor Company objavio je u utorak da povlači 125.000 sportskih terenskih vozila i kamiona s tržišta jer kvarovi motora mogu izazvati požar. Opoziv pokriva različite SUV-ove Escape i Lincoln Corsair te kompaktne kamionete Maverick proizvedene između 2020. i 2023. s 2,5-litrenim hibridnim ili plug-in hibridnim motorima, precizira objašnjenje Nacionalnoj upravi za sigurnost prometa na cestama.

Ford je objavio da izolirani problemi u proizvodnji motora mogu uzrokovati prerano otkazivanje motora i da u tom slučaju može doći do oslobađanja motornog ulja ili para goriva što povećava rizik od požara i ozljeda. Ford je najprije opozvao 100.000 Escapea, Corsaira i Mavericka u SAD-u u srpnju prošle godine nakon 23 globalna izvješća o požaru ili dimu nakon sumnji u probijanje bloka ili posude za ulje. Ford je u utorak priopćio da ima izvješća o najmanje tri vozila na kojima je izbio požar pošto su dobili rješenje o opozivu 2022. godine. Ford i NHTSA savjetuju vlasnicima da parkiraju i ugase motor ako čuju neočekivanu buku motora, primijete smanjenje snage vozila ili vide dim. Ford je objavio da razvija rješenje za novonastali problem.

Drugi po veličini američki proizvođač automobila prošlog je tjedna priopćio da povlači 142.000 Lincoln MKC SUV vozila u Sjedinjenim Američkim Državama zbog rizika od požara savjetovavši pritom vlasnicima da vozila parkiraju vani i podalje od građevina dok se ne okonča popravak. Kompanija je najavila da će trgovci dodati linijski osigurač u strujni krug senzora monitora baterije, objavio je Reuters.

Komentirajte prvi

New Report

Close