Filipinske sobarice
 dobivaju 650 dolara i povratnu zrakoplovnu kartu

Autor: Poslovni.hr , 09. srpanj 2019. u 07:42
Crnogorski turizam treba strane radnike, Foto: PD

To je najveća udruga filipinskih licenciranih agencija za zapošljavanje.

U Crnoj Gori postoji potreba za zapošljavanjem radne snage iz inozemstva, posebno u turizmu, građevinarstvu i poljoprivredi, rekla je Ljiljana Filipović, potpredsjednica Privredne komore (PKCG), na sastanku s izaslanstvom Filipinske udruge izvoznika usluga (PASEI).

To je najveća udruga filipinskih licenciranih agencija za zapošljavanje, koja raspoređuje radnike na poslove u inozemstvu. PASEI svake godine organizira posjet tržištima rada, u želji da pomogne članicama da pronađu nove zemlje za filipinske radnike. Njihovo izaslanstvo sada ispituje tržišta rada europskih zemalja: Češke, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske i Austrije, prenosi portal Analitika.

Edwina Lema Beech, čelnica izaslanstva PASEI-a, rekla je da su u Europi prepoznali potrebu za zapošljavanjem filipinskih radnika koji su vrlo dobro obučeni. Prema njenim riječima, uobičajno je da radnici s Filipina na poslu u inozemstvu budu angažirani do dvije godine, najkraće na šest mjeseci.

Niskokvalificirani radnici, kao što su sobarice, dobivaju od 600 do 650 dolara. Poslodavac je dužan poslati podatke o kompaniji i poslovne izvještaje filipinskom veleposlanstvu i platiti povratnu zrakoplovnu kartu zaposlenima.

Komentirajte prvi

New Report

Close