‘Fergijeve bebe’ svoj nogometni hotel šire u Aziju

Autor: Tomislav Pili , 26. listopad 2016. u 22:00
Nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda Ryan Giggs/Sanjin Strukić/PIXSELL

Ryan Giggs i Gary Neville pregovaraju o otvaranju svojih restorana i hotela pod brendom Football u Kini, Indiji, Tajlandu, Singapuru i Maleziji.

Nakon što su ideju s "nogometnim hotelom" isprobali u Manchesteru, nekadašnje "Fergijeve bebe" i zvijezde Manchester Uniteda Ryan Giggs i Gary Neville šire poslovanje u nekoliko azijskih država.

Kako su kazali u intervjuu za Bloomberg, Giggs i Neville u pregovorima su s potencijalnim partnerima o otvaranju hotela nogometne tematike u Indiji, Kini, Tajlandu, Singapuru i Maleziji. Kako je pojasnio Gary Neville, u pojedinim državama otvorili bi i hotel i restoran pod svojim brendom, dok bi u dijelu država otvorili samo restoran. Podsjetimo, dvojac je prije nekoliko godine došao na ideju otvaranja hotela s nogometnom tematikom, pa su ga jednostavno nazvali Hotel Football. Hotel od 133 sobe je otvoren pored Manchesterova stadiona Old Trafford, u njegovu gradnju je uloženo 24 milijuna funti.

Osim Giggsa i Garya Nevillea, suvlasnici hotela su još trojica nekadašnjih igrača Manchester Uniteda – Phillip Neville, Paul Scholes i Nicky Butt. Uskoro je pokrenut i brend restorana Cafe Football, a prvi restoran otvoren je 2013. u Londonu, a kasnije i u Manchesteru.  Međutim, Ryan Giggs i Gary Neville surađuju sa singapurskim  milijarderom Peterom Limom i u razvoju projekta St. Michael u središtu Manchestera gdje planiraju gradnju hotela s pet zvjezdica, uredskih prostora te stambenog i trgovačkog dijela. K tome, krajem godine u suradnji s Nacionalnim nogometnim muzejom planiraju otvoriti i treći Cafe Football. No, to nije kraj projektima očito neumornog trojca. Također planiraju preurediti povijesnu zgradu Northern Stock Exchangea u Manchesteru u boutique hotel. 

Komentirajte prvi

New Report

Close