Fendi i Hugo Boss spas traže u web trgovini

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 05. listopad 2015. u 21:59
Do kraja desetljeća 9% prodaje luksuza odvijat će se putem interneta/REUTERS

Internetska trgovina udvostručit će se do 2020.

Utrka za profitom na tržištu luksuza dobiva novu dimenziju. Prihvaćajući mogućnosti interneta i potaknuti erozijom tržišta, luksuzni su se brendovi počeli okretati online trgovanju za koje se do 2019. prognozira da će s vrijednošću od 27 milijardi eura rasti dvostruko brže od ukupnog tržišta. Predviđanja govore da će se do kraja desetljeća devet posto prodaje luksuzne robe odvijati putem interneta.

Ako se ta predviđanja ostvare, to bi bio dvostruko veći udjel prodaje putem interneta nego prošle godine. Louis Vuittonov Fendi i Hugo Boss pad profita, kao rezultat usporavanja rasta u Kini, planiraju nadoknaditi ulaganjem u tehnologiju koja će njihovim klijentima omogućiti da iz udobnosti vlastita doma kupuju luksuzne proizvode. No, čeka ih natjecanje, ako ne i pravi rat, s web distributerima koji profitiraju kao posrednici između kupaca i dizajnerskih kuća.

U posljednjoj se godini osnažila infrastruktura online prodaje, pa francuski lanac robnih kuća Galeries Lafayette uz pomoć online trgovine do 2020. planiraju udvostručiti svoj profit, a Vogue želi reaktivirati prodajnu web stranicu Style.com. No, Bossu i Fendiju najveća prijetnja ipak dolazi u obliku Yooxova partnerstva s Net-a-Porterom koje je rezultiralo najvećom platformom luksuzne web trgovine. Njihova trenutna tržišna vrijednost iznosi 3,7 milijardi eura, a s godišnjim prihodom od 1,3 milijardi eura ozbiljna su tržišna konkurencija ostalima.

Komentirajte prvi

New Report

Close