Evo zašto je za čak 350 posto porasla vrijednost dionica kultnog brenda kojem prijeti propast

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2023. u 11:06
Foto: Pixabay

Samo tijekom jučerašnjeg dana rast je iznosio 56 posto.

Kultni brend Tupperware (TUP) je u velikim financijskim problemima zbog čega je u opasnosti od propasti. No, vrijednost njegovih dionica je u posljednjih nekoliko dana porasla za 350 posto, piše Klixba.

Vrijednost po dionici je prošli petak iznosila 71 cent, a danas je iznosila 2,97 dolara, što je rast od 350 posto. Samo tijekom jučerašnjeg dana rast je iznosio 56 posto.
Sve se to događa kada je kompanija u ozbiljnim financijskim problemima. Kako piše poslovni portal Quartz, ti problemi su nagnuli TUP da se obrati investicijskoj banci da im pomogne u pronalaženju strateških alternativa.

Međutim, pojedini primjećuju da su TUP-ove dionice postale “meme” dionice. To su dionice čija vrijednost raste ne zbog toga što je kompanija uspješna, već zbog toga što dionice postaju popularne, i zbog društvenih mreža. Vrlo često postaju precijenjene u kratkom vremenu.

Prema pisanju poslovnog portala Fast Company, ne može se sa sigurnosti reći zašto su TUP-ove dionice postale “meme” dionice. Postoji mogućnost da je dio investitora odlučio kupiti dionice, čime su stvorili entuzijazam, tj. potakli druge da ih kupuju.

Usprkos rastu vrijednosti dionica, ta vrijednost je dosta niža u odnosu na siječanj ove godine kada je iznosila 4,77 dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close