Europa u strahu od misterioznog virusa koji je poharao Kinu. Ovo su tri ključna simptoma

Autor: Poslovni.hr , 05. prosinac 2023. u 08:24
Foto: Reuters

U Kini je zabilježen veliki porast respiratornih bolesti, a tamošnje vlasti strahuju zbog prenatrpanosti bolnica u Pekingu zbog broja hospitalizacija.

Zdravstveni stručnjaci diljem svijeta opisali su misterioznu bolest koja se širi Kinom kao scenarij “nalik na covid” koji je sada pogodio Europu.

Dužnosnici u dvjema zemljama potvrdili su da je otkriven virus nakon što su visoke razine upozorenja zabilježene u drugim zemljama poput susjedne Indije i postoji strah da bi Ujedinjeno Kraljevstvo moglo biti sljedeće koje bi se moralo nositi s tim. Tvrdi se da su indijski dužnosnici oprezni u vezi s drugim virusom koji se širi njihovom populacijom poput izbijanja covida 2019, prenosi Mirror.

Virus upale pluća sličan covidu već je tjednima izvor kaosa u Kini. Dužnosnici u drugim zemljama pripremaju se u slučaju da se virus proširi njihovim stanovništvom. Sada su otkrivena tri ključna simptoma misterioznog virusa, a to su grlobolja, umor i dugotrajni kašalj koji može trajati tjednima ili mjesecima.

U Kini je zabilježen veliki porast respiratornih bolesti, a tamošnje vlasti strahuju zbog prenatrpanosti bolnica u Pekingu zbog broja hospitalizacija. Neke indijske države sada pripremaju svoje vlastite zdravstvene službe kako bi se suočile s virusom, izvještava Daily Star.

Maria Van Kerkhove, vršiteljica dužnosti ravnateljice odjela Svjetske zdravstvene organizacije za epidemiju i pripravnost te prevenciju pandemije, rekla je: “Pitali smo o usporedbama prije pandemije. A valovi koje sada vide, vrhunac nije tako visok kao što je bio 2018-2019. Ovo nije pokazatelj novog patogena. To je očekivano. To je ono s čime se većina zemalja bavila prije godinu ili dvije.”

Komentirajte prvi

New Report

Close