Erjavec: Srbija treba što prije dobiti datum za početak pregovora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. lipanj 2013. u 13:34
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Srbijanski šef diplomacije Mrkić kazao je kako Slovenija daje potporu Srbiji na svim sastancima vezanim uz proširenje Europske unije.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u srijedu u Beogradu kako Srbija treba što prije dobiti datum početka pregovora o članstvu u Europskoj uniji (EU).

"Slovenija podupire u potpunosti da Srbija dobije datum za početak pregovora o pristupu EU i u ponedjeljak će o tome razgovarati na sastanku šefova diplomacija zemalja EU", kazao je Erjavec nakon susreta sa srbijanskim šefom diplomacije Ivanom Mrkićem. Istaknuvši kako Srbija "još ove godine treba dobiti datum", Erjavec je dodao kako bi to bio pozitivan signal za cijelu regiju.

Srbijanski šef diplomacije Mrkić kazao je kako Slovenija daje potporu Srbiji na svim sastancima vezanim uz proširenje Europske unije.

Dvojica šefova diplomacije ocijenila su političke i gospodarske odnose svojim zemalja odličnima, a Erjavec je istaknuo kako Slovenija Srbiju smatra svojim strateškim partnerom.

Slovenski ministar vanjskih poslova, koji po prvi put službeno posjećuje Srbiju, kazao je uoči posjeta agenciji Tanjug da je Srbija ostvarila velik napredak na putu ka EU, pokazala posvećenost ispunjavanju uvjeta za kandidaturu i da je zaslužila početak pristupnih pregovora, u čemu može računati na potporu Slovenije. Po riječima Erjavca, Srbija je dogovorom o načelima normalizacije odnosa s Kosovom pokazala predanost regionalnoj saradnji i razvoju dobrosusjedskih odnosa te je učinila puno na putu približavanja EU, provođenju unutarnjih reformi i stvaranju pretpostavki za nastavak tog procesa.

Komentirajte prvi

New Report

Close