EIB plasirao Boltu 50 milijuna eura

Autor: Tomislav Pili , 16. siječanj 2020. u 22:00
Foto: GettyImages

Zajam će se iskoristiti za razvoj u temeljnim poslovanjima prijevoza putnika i dostave hrane.

Europska investicijska banka (EIB) objavila je u četvrtak da je financijski podržala estonski internetski servis za taksi vožnje Bolt sa 50 milijuna eura.

EIB-ov zajam nije ulaganje u vlasnički kapital kako ne bi došlo do smanjenja udjela postojećih investitora, pojasnila je banka.

U zajedničkoj izjavi Bolt i EIB su najavili kako će zajam pomoći kompaniji u ubrzavanju istraživanja i razvoja kako bi svoje usluge učinila sigurnijima i održivijima, a s druge strane zadržat će operativnu efikasnost. To konkretno znači ulaganja u Boltovo temeljno poslovanje, prijevoz putnika, ali i dostavu hrane.

Usluga dostave hrane Boltovoj je platformi pridodana prošle godine. Obje usluge ključne su za uspješno konkuriranje kompanije američkom Uberu. Podsjetimo, Bolt je osnovan 2013. godine pod nazivom Taxify.

Trenutno se Boltovim uslugama koristi 30 milijuna korisnika u 150 gradova Europe i Afrike. Kompanija trenutno ima i laskavu titulu "jednoroga", kompanije vrednije od milijardu dolara.

Potpredsjednik EIB-a Alexander Stubb nazvao je Bolt "dobrim primjerom europske izvrsnosti u tehnologiji i inovativnosti", prenosi CNBC.  

Komentirajte prvi

New Report

Close