Potrošači planiraju ljetne praznike: EasyJetu rezervacije za ljeto skočile 250 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 20. siječanj 2021. u 11:00
Svibanj je trenutno najpopularniji mjesec u rezervacijama odmora/Reuters

Britanija je u međuvremenu počela cijepiti građane i izvršni direktor easyJeta Johan Lundgren smatra da će to odigrati važnu ulogu u oporavku sektora putovanja.

Britanski niskotarifni avioprijevoznik easyJet objavio je da su rezervacije za ljetnu sezonu više nego utrostručene u odnosu na prošlu godinu, ocrtavajući suspregnutu potražnju koja bi mogla pomoći u oporavku sektora.

Pandemija je teško pogodila sektor zračnog prijevoza u 2020., a strože mjere blokade u Europi, zatvaranje zračnih koridora i neizvjesnost oko putovanja nakon izlaska Britanije iz EU-a pojačali su pritisak na početku 2021., objašnjava BBC.

Britanija je u međuvremenu počela cijepiti građane i izvršni direktor easyJeta Johan Lundgren smatra da će to odigrati važnu ulogu u oporavku sektora putovanja. Program cijepljenja u Velikoj Britaniji i Europi „nesumnjivo je ključ za ponovno otvaranje putovanja“, ustvrdio je Lundgren u razgovoru za BBC.

„Drago nam je što neki potrošači planiraju ljetne praznike, EasyJetove rezervacije za ljeto porasle su 250 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godine, a svibanj je trenutno najpopularniji mjesec u rezervacijama odmora“, rekao je Lundgren.

To potkrepljuje uvjerenje da će se tržište putovanja oporaviti, usvrdio je šef easyJeta, dodavši da su spremni pojačati red letenja na prvi znak poboljšanog povjerenja putnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close