Dva nova čuda u Siriji: Četiri dana nakon potresa spašeni šestogodišnjak i desetogodišnja djevojčica

Autor: Poslovni.hr , 11. veljača 2023. u 08:24
Foto: Reuters

Ramu su spasioci izvukli iz ruševina zajedno sa šestogodišnjim bratom Zajedom i petogodišnjom sestrom Šam, koji su oboje preživjeli.

Spasioci su izvukli tri osobe, uključujući šestogodišnjaka, žive iz ruševina u Siriji u petak, četiri dana nakon što je razorni potres usmrtio više od 22.700 ljudi u Siriji i susjednoj Turskoj, javljaju državni mediji i dopisnik AFP-a.

Volonteri u sjeverozapadnom gradu Jindajrisu, koji drže pobunjenici, izvukli su malog Musu Hmeidija iz ruševina zgrade dok su ih deseci stanovnika bodrili, rekao je dopisnik AFP-a.

U gradu Jablehu koji je pod kontrolom vlade, spasilačke ekipe izvukle su iz ruševina dvije žive osobe, javili su državni mediji.

Desetogodišnja djevojčica Rama Al-Ahmed sa svog bolničkog ležaja na sjeverozapadu Sirije ispripovijedala je groznu priču o tome kako je 45 sati bila zarobljena pored mrtve majke ispod teškog betona, nekoć dijela peterokatnice u kojoj su stanovali.

Ramu su spasioci izvukli iz ruševina zajedno sa šestogodišnjim bratom Zajedom i petogodišnjom sestrom Šam, koji su oboje preživjeli.

“Zadnje čega se sjećam je da sam trčala stepenicama, držeći sestricu i brata za ruke i tada se cijela zgrada od pet katova srušila na nas”, rekla je.

Komentirajte prvi

New Report

Close