Doprinosi za zdravstveno osiguranje u Njemačkoj postaju još skuplji. Evo iznosa

Autor: Poslovni.hr , 05. ožujak 2024. u 07:52
FOTO: Pixabay

Doprinosi za zdravstveno osiguranje u Njemačkoj postaju još skuplji. Kako navode njemački mediji, mnoga su društva za zdravstveno osiguranje povećala svoje dodatne doprinose.

Nakon što se pokazalo da su troškovi milijuna radnika za zdravstveno osiguranje porasli, njemački umirovljenici također će se od ovog mjeseca morati pripremiti na veće doprinose za zdravstveno osiguranje. Umirovljenici će sada morati platiti i preko 200 eura više. Međutim, možda postoji način da se to izbjegne, prenosi Fenix magazin.

Radnici su početkom ove godine primijetili su da su im poskupjeli doprinosi za zdravstveno osiguranje. Mnoga zdravstvena osiguranja o tome uopće nisu obavijestili svoje klijente nego su to radnici saznali tek kada su dobili platne liste.

Svatko tko ima mirovinu malo iznad državnog prosjeka mora očekivati doplatu od 214 eura godišnje. Čak i uz standardnu mirovinu od 1.620,90 eura, neke zdravstvene osiguravajuće kuće sada traže 67 eura više.

Najvažnije je dobiti uvid u to imate li odgovarajuće zdravstveno osiguranje. U AOK Nordostu je, primjerice, dodatni doprinos iznosi 2,7 posto. Visoke dodatne doprinose za zdravstveno osiguranje traže i Barmer s 2,19 posto te AOK Porajnje/Hamburg s 2,2 posto.

Najveće povećanje dodatnog doprinosa dogodilo se u BKK Groz-Beckert. Porastao je za punih 0,7 postotnih bodova – iako je dodatni doprinos ovdje prije bio 0,0 posto.

Njemački mediji navode kako postoje i neka društva za zdravstveno osiguranje koja su smanjila svoje naknade. To uključuje BKK Faber-Castell & Partner i Audi BKK, čiji doprinos sada iznosi samo 1,0 posto.

Ako želite svakako možete promijeniti svoje osiguranje. Na internetu postoje portali za usporedbu na kojima možete pronaći najbolje ponude osiguravajućih društava.

Komentirajte prvi

New Report

Close