Dječak (9) hitno prebačen u Italiju zbog virusa nepoznatog porijekla: Jedan simptom posebno zabrinjava liječnike

Autor: Poslovni.hr , 13. svibanj 2022. u 13:25
FOTO: Pixabay

Devetogodišnji dječak iz Srbije prebačen je u Italiju zbog virusa nepoznatog porijekla. Trenutno se nalazi u bolnici u Bergamu gdje će liječnici procijeniti hoće li dječaku trebati transplatacija jetara.

Devetogodišnji dječak iz Srbije hitno je prebačen u bolnicu u Italiji zbog virusa nepoznatog porijekla. Liječnici u Bergamu trebali bi procijeniti hoće li mu biti potrebna transplatacija jetre.

Prethodno je liječen na Institutu za majku i dijete, a gastroenterologinja i šefica Odjela hepatologije u toj instituciji Ivana Kitić za RTS je potvrdila kako je stanje djeteta stabilno.

“Njegovo opće stanje je dobro. Trenutno se rade dodatne analize kako bise procijenila potreba za transplatacijom jetre”, potvrdila je Kitić.

Osvrnuvši se na simptome koji ukazuju na zarazu ovim virusom, doktorica Kitić upozorila je da se radi o visokoj temperaturi, proljevu, povraćanju i osjećaju mučnine.

“To su opći simptomi i pojavljuju se kod različitih bolesti. Međutim, ono što je karakteristično kod zaraze ovim virusom jest žutilo bjeloočnice”, upozorila je.

“Koliko je meni poznato za sada u našoj zemlji nema novih pacijenata, ali jedan veliki oprez. Moramo biti oprezni da bismo na vrijeme napravili sve analize u slučaju potrebe za ispitivanjem nekog novog djeteta”, dodaje Kitićeva.

U više od 20 zemalja prijavljeni su slučajevi djece oboljele od hepatitisa nepoznatog porijekla.

Komentirajte prvi

New Report

Close