Digitalno zdravstvo u fokusu žirija Europskog instituta za tehnologiju

Autor: Bernard Ivezić , 08. listopad 2018. u 21:59
Talijan Simone Accornero (desno) jedan od laureata/eit.europa.eu

Na godišnjoj dodjeli u Budimpešti startupi FlexiDAO (prvi energetski koji koristi blockchain) te Tellspec (prepoznaje ilegalni izlov ribe) jedini koji se ne bave pitanjima zdravlja.

Digitalno zdravstvo ove je godine bilo u fokusu žirija Europskog instituta za tehnologiju.

Talijan Simone Accornero sa svojim blockchain startupom u energetici, FlexiDAO-om, a koji ima sjedište u Barceloni te koji je globalno prvi energetski startup koji već koristi blockchain, te Isabel Hoffmann, direktorica Tellspeca, startupa koji prepoznaje ilegalan izlov ribe, ove su godine jedini među pet najboljih poduzetnika u Europi, prema izboru Europskog instituta za tehnologiju (EIT), koji se ne bave digitalnim zdravstvom.

Accornero je osvojio EIT Change Award, nagradu od 20.000 eura, a Hoffmann, koja je dobila isti iznos, nagradu EIT Woman Award.  reostale nagrade, koje dodjeljuje institucija koju je EU u razdoblju 2014-2020. podržala s 2,3 milijarde eura i koju planira podržati i u idućem razdoblju, su za inovacije, venture i nagrada javnosti, za koju se može glasati javno. EIT Innovators Award, vrijednu 50.000 eura osvojio je Grk Ioannis Tarnanas za svoj švicarski startup Altoida, koji preko mobitela predviđa pojavu Alzheimerove bolesti.

EIT Venture Award od 50.000 eura osvojila je suosnivačica startupa Qompiuma Belgijka Bieke Van Gorp, koja je razvila mobilnu aplikaciju za predviđanje srčanih udara. EIT Public Award osvojila je Talijanka Laura Soucek, osnivačica i direktorica startupa Peptomyca iz Barcelone koja je razvila novu terapiju za pacijente koji boluju od raka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close