Deutsche Telekom kupio servis za kripto plaćanja, tržišna vrijednost digitalnog cela oko 800 milijuna dolara

Autor: Poslovni dnevnik , 21. travanj 2021. u 13:48
Platforma Celo koristi se u više od 100 država svijeta/Reuters

Sektor decentraliziranih transakcija eksplodirao je tijekom pandemije.

Deutsche Telekom objavio je u utorak da je kupio udio u američkoj platformi za transakcije u kriptovaluti Celo, šireći se na sektor “decentraliziranog financiranja” koji korisnicima omogućuje zaobilaženje tradicionalnih financijskih tvrtki. Sektor decentraliziranih transakcija eksplodirao je tijekom pandemije.

Sjedište je Cela u San Franciscu, a koristi se u preko 100 zemalja, omogućavajući korisnicima slanje i primanje novca na mobilnim telefonima u obliku kriptovalute, rekao je suosnivač Rene Reinsberg.

Deutsche Telekom nije objavio vrijednost transakcije. Istaknuli su i da su kupili određeni iznos digitalne valute Celo koja se na platformi koristi.

Tržišna je vrijednost digitalnog cela oko 800 milijuna dolara. Usporedbe radi, bitcoin je dosegnuo bilijun dolara, podsjeća Reuters.

“Nemamo pojma kako će izgledati budućnost Cela za pet do deset godina, ali mislim da nam je prilično jasno da neće nestati”, rekao je Andreas Dittrich, voditelj centra za blockchain rješenja u poslovanju Deutsche Telekoma T-Systems MMS-a.

U Deutsche Telekomu napominju da eventualne fluktuacije u vrijednosti kriptovalute Celo neće vidno utjecati na njihove financijske rezultate, s obzirom na visinu ovog ulaganja.

Komentirajte prvi

New Report

Close