Najavili otpuštanje petine svojih zaposlenika

Autor: Poslovni dnevnik , 16. siječanj 2023. u 11:20
Burza digitalne imovine Crypto.com najnovija žrtva potresa na kripto tržištu/SHUTTERSTOCK

Gašenje radnih mjesta objavljeno je samo nekoliko dana pošto je američki konkurent Coinbase najavio otkaze za gotovo 1000 zaposlenika u pokušaju da “prebrodi padove na kripto tržištu”.

Burza digitalne imovine Crypto.com otpustit će petinu svojih zaposlenika u posljednjem krugu velikih otpuštanja koja su pogodila kriptoindustriju nakon prošlogodišnje krize.

Gašenje radnih mjesta objavljeno je samo nekoliko dana pošto je američki konkurent Coinbase najavio otkaze za gotovo 1000 zaposlenika u pokušaju da “prebrodi padove na kripto tržištu”, piše FT.

Otkazi u velikim kripto tvrtkama, među kojima su američka banka Silvergate i brokerska kuća Genesis, reflektiraju potrese nakon kolapsa FTX-a i prošlogodišnju rasprodaju tokena vrijednu 1,6 bilijuna dolara.

Glavni izvršni direktor Crypto.coma, Kris Marszalek, inzistirao je u petak da je burza i dalje financijski zdrava sa snažnom bilancom, a otpuštanje radnih mjesta rezultat je potrebe za “upravljanjem tekućim gospodarskim preprekama i nepredvidivim događajima u industriji”.

Popularni kripto žetoni poput bitcoina i ethereuma dosegli rekorde u 2021. što je izazvalo neviđeni interes u financijskom ‘mainstreamu’, no drastičan pad cijena prošlog ljeta prouzročio je kolaps nekoliko nekoć istaknutih tvrtki u svemiru u stečaj, prisiljavajući druge da otpuste zaposlenike u pokušaju da prežive ekonomski pritisak s kojim se industrija suočava.

Komentirajte prvi

New Report

Close