Crnogorska Kraljičina plaža u zakup kraljevskoj obitelji iz Abu Dhabija

Autor: Poslovni dnevnik , 22. veljača 2015. u 21:59
Za dugoročan zakup pomorskog dobra trebat će odobrenje Skupštine Crne Gore

Kompanija Royal Group gradit će ekskluzivan turistički kompleks između Bara i Budve.

Crnogorsko javno poduzeće Morsko dobro pregovara s kompanijom Royal Group iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o usklađivanju ugovora o dugoročnom zakupu Kraljičine plaže, dijela obale između Bara i Budve.

Prema riječima direktora Morskog dobra Rajka Barovića, predmet ugovora je dugoročan zakup prostora u zoni pomorskog dobra, uključujući i plažu Perčin Kraljeva plaža sa zapadna strane Rta Čanj rt Kotrobanja, odnosno pomorskog dobra uz zemljišni kompleks u zaleđu koji je investitor kupio od općina Bar i Budva. "Riječ je dugoročnom ugovoru koji će biti potpisan nakon što se s njim usaglasi Skupština Crne Gore", rekao je Barović Dnevnim novinama.

U Crnoj Gori je bilo dosta nagađanja o tome tko je stvarni investitor koji želi zakupiti za razvoj turizma vrijedno zemljište. Uvid u Središnji registar gospodarskih subjekata pokazuje da je u Crnoj Gori registrirana tvrtka Queens beach development company iz Podgorice, koje je tvrtka kćer Royal Groupa. Zna se da Royal Group pripada kraljevskoj obitelji iz Abu Dhabija, koja samo čeka da se okonča procedura oko zakupa Kraljičine plaže da bi na tom mjestu izgradili, kako se tvrdi u crnogorskim medijima, ekskluzivan turistički kompleks. Izvršni direktor Queens beach development company je Janko Škuletić, dok je predsjednik Odbora direktora Royal Group za taj dio Europe Salem Al Neyadi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close