Crkva uvodi škrabice za bezgotovinsko plaćanje, za sve vjernike koji ‘nemaju sitnog’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. srpanj 2018. u 12:19
Foto: Getty Images

Iza ideje bezgotovinskog sakupljanja milodara se ne skriva želja za većim milodarima, nego za lakšim prebacivanjem milodara na račun crkve.

U njemačkim crkvama u budućnosti prilikom sakupljanja milodara više neće vrijediti isprika: „Nemam sitnog“. Protestantska crkva u Brandenburgu je patentirala „škrabicu“ pomoću koje se milodari mogu platiti i karticom. 

„Klasične škrabice za sakupljanje milodara bit će opremljene i displejem i uređajem za beskontaktno plaćanje“, objašnjava Protestantska crkva Berlin-Brandenburg, koja je patentnom uredu i prijavila svoj izum. 

Kako je crkva objasnila ovaj tjedan, iza ideje bezgotovinskog sakupljanja milodara se ne skriva želja za većim milodarima, nego za lakšim prebacivanjem milodara na račun crkve. 

„U provinciji je put do sljedeće banke često vrlo dug i mukotrpan. Ovako milodari završavaju direktno na bankovnom računu, što smanjuje birokratski postupak“, priopćila je crkva u Berlin-Brandenburgu. 

Prema riječima Protestantske banke, razmišlja se i o proširenju ove vrste plaćanja i na cijelu Njemačku. U planu je i posebna aplikacija za dijeljenje milodara. 

Komentari (8)
Pogledajte sve

oni uzimaju tvoju lovu bez pitanja kroz porez i nikad te nisu pitali hoces li vatikanske ugovore ili ne???
znaci da nas pljackaju.

***pravi nick mi se javil…a kaj tebe briga ono što se događa u Hrvatskoj? tih 300 milja godišnje crkvi je crkavica u odnosu na penzije koje se isplačuju tzv. krajiškim borcima(moguće i tebi) koji su se borili protv Hrvatske, a turbocrkavica u odnosu na par milijardi godišnje koje odu na razne bespotrebne i beskorisne udruge…ovo je tolika sića da nije vrijedna trenutno spomena, ovu frku koju dižete oko toga je isto kao da dodješ pred svoju kuću, vidiš došli lopovi koji ti već i namještaj iznose, trgaju pločice, izbijaju prozore, hoće odnijet i krov i ciglu, a ti digneš frku jer su ti kamionom prednjim kotačem pogazili cvjetnjak pred kućom



Ako sa ovime nije sve receno,onda ne znam sto bi se to zaista trebalo dogoditi da ovce,pardon,pobozni ljudi,otvore oci..nahrani pastira svog,cash ili kartica,nije bitno..moze i zlatne poluge,dijamanti…mozda da uvedu mogucnost placanja u lom zlatu?! Lihvarima,prodavacima magle,zaista nije vazno…pametnom dosta!!

***a kaj tebe briga kam ljudi nose i kome daju SVOJU lovu? brini se sa sebe i svoju lovu i ne zabadaj nos u tuđe… vi levičari ste toliko tupi da ne vidite da svojom tupošću tjerate ljude da idu u crkvu i daju crkvi lovu…evo i ja sam sad od tvojeg g.lupog komentara skoro poželio otići u crkvu i dati im lovu, makar tamo nejdem jer mi netreba posrednik sa Bogom
[/quote]

oni uzimaju tvoju lovu bez pitanja kroz porez i nikad te nisu pitali hoces li vatikanske ugovore ili ne???
znaci da nas pljackaju.

primaju li bivše perjanice

Auuuuu..teska dijagnoza..gore nego sto sam mislio..kiss 😉

New Report

Close