Cijene polovnih automobila nastavljaju rasti u 2024. godini, jedan model i dalje najpopularniji

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2024. u 10:30
Foto: Pixabay

Također, istraživanje je pokazalo da će kupci biti pragmatičniji i fleksibilniji u svom izboru, uzimajući u obzir i praktične potrebe i raspoloživi budžet.

Prema istraživanjima istočnoeuropskih zemalja, cijene polovnih automobila će nastaviti s rastom i ove godine. Također, očekuje se da će kupci postati pragmatičniji i fleksibilniji u odabiru vozila, iako će SUV-ovi ostati preferirana kategorija na tržištu.

U 2023. godini cijene polovnih automobila u Europi su porasle između 13 i 18 posto u usporedbi s s 2022. godinom, piše Klixba. Međutim, istraživanja pokazuju da će cijene “polovnjaka” nastaviti s rastom i u ovoj godini.

Jedan od razloga za povećanje cijena polovnih automobila ove godine su električni i hibridni automobili, koji će imati veću nabavnu cijenu od klasičnog automobila. Drugi razlog je što će se na tržištu dodatno smanjiti ponuda novih automobila sa SUS motorima.

Istraživanja pokazuju da će većina kupaca tražiti što efikasnije automobile, bez obzira na odabir pogonskog motora. Dakle, kupci će tražiti kompaktne i štedljive automobile, bez obzira jesu li benzinci, dizelaši, hibridi ili električni, kao i vozila koja su opremljena novim tehnologijama i naprednijim sigurnosnim sustavima.

U urbanom okruženju automobili s automatskim mjenjačem bit će traženiji, što i nije neka novost, s obzirom na trend rasta ovog tipa transmisije. Nasuprot tome, preferirana kategorija kod kupaca polovnih automobila ostat će i dalje SUV vozila.

Također, istraživanje je pokazalo da će kupci biti pragmatičniji i fleksibilniji u svom izboru, uzimajući u obzir i praktične potrebe i raspoloživi budžet. Ukupni trošak vlasništva tako će postajati sve važniji faktor pri odabiru i kupovini vozila. To već sada potvrđuje statistika pretraga, koja pokazuje da kupci sve više pretražuju štedljivije automobile.

Proces kupovine rabljenog automobila bi trebao biti više orijentiran na online kupovinu. Razlog tome je veliki interes za digitalnim platformama preko kojih se može usporediti više različitih automobila. Neupitna je činjenica da će se i dalje više tražiti i cijeniti vozila s provjerenom povijesti održavanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close