Cijena mu u Njemačkoj iznosi 485.000 eura, u SAD-u ‘samo’ 100.000. Gdje je nastala tako velika razlika?

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2024. u 13:33
FOTO: REUTERS/Cole Burston

Tesla ima pravilo prema kojem je vlasnicima Cybertrucka tijekom prve godine zabranjeno prodavati vozilo. Ukoliko to učine moraju Tesli platiti 50 tisuća dolara.

Iako Tesla nema namjeru prodavati svoj futuristički Cybertruck izvan granica Sjeverne Amerike to ne znači da to vozilo nećemo vidjeti u Europi. Oni koji će ga htjeti voziti u Europi morat će dobro posegnuti u novčanik.

Govori se da će električni pickup biti izložen ovog proljeća u dostavnom centru Stuttgart Holzgerlingen, dakle u domu Mercedesa i Porschea. Sve je to marketing. Tesla želi pokazati moć, a Cybertruck je upravo takav projekt. Dakle, ne može se Cybertruck kupiti u Europi, ali je ipak izlistan na oglasnoj platformi Kleinanzeigen u Njemačkoj po nevjerojatnoj cijeni od 485.000 eura. Cijena ovakvog novog vozila u SAD-u je oko 100.000 eura, piše HAK Revija.

Zašto je tolika razlika u cijeni? Prodavač tvrdi da je to zbog troškova pojedinačne homologacije kako bi ovaj automobil bio legalan u Europi. Ti radovi uključuju nova prednja svjetla i branik te zamjenu priključka za punjenje kako bi bio kompatibilan s europskim superpunjačima. Tesla također ima pravilo prema kojem je vlasnicima Cybertrucka tijekom prve godine zabranjeno prodavati vozilo. Ukoliko to učine moraju Tesli platiti 50 tisuća dolara.

FOTO: REUTERS/Cole Burston

 

Komentirajte prvi

New Report

Close