CIA poručila: Želimo sve vaše podatke i želimo ih zauvijek

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2013. u 19:26
Ilustracija (Guliver/Thinkstock)

To dobiva još više na važnosti nakon što su objavljene informacije o suradnji CIA-e i Amazona na području računarstva u oblaku.

'Želimo se dokopati svih informacija i želimo ih zadržati zauvijek', rekao je na Structure: Data konferenciji izvršni tehnološki direktor CIA-e Ira 'Gus' Hunt te na taj način najavio buduće planove ove agencije, prenosi Dnevnik.hr. 

Njegove riječi dobivaju  još više na važnosti nakon što su objavljene informacije o suradnji CIA-e i Amazona na području računarstva u oblaku pa neki vjeruju kako CIA namjerava iskoristiti Amazonove resurse za pohranu i analizu velike količine podataka, navodi Dnevnik.hr. Hunt kaže kako je današnji svijet prepun različitih podataka: od SMS poruka i mailova preko tvitova i videozapisa, a njegova agencija želi imati sve te podatke kako bi mogli 'povezati sve točke'. Istaknuo je kako te informacije imaju vrijednost samo onda kada ih se može povezati s nekim točkama u budućnosti, a s obzirom da oni nemaju te buduće točke s kojima bi mogli povezati informacije, u CIA-u su odlučili prikupiti sve podatke koje mogu i držati ih zauvijek kako bi ih mogli analizirati i upotrijebiti kada i ako bude potrebno.

Zahvaljujući tehnološkom napretku, CIA bi uskoro mogla procesirati sve informacije kojih su se dokopali o ljudima te se nada da će nakon toga ova agencija moći snimiti i analizirat sve podatke s interneta pa čak i tragove za koje ljudi niti ne znaju da ih stvaraju, piše Dnevnik.hr. 

Komentirajte prvi

New Report

Close