Ulažu devet milijuna eura u novi nogometni stadion za odigravanje međunarodnih utakmica

Autor: Poslovni dnevnik , 28. kolovoz 2017. u 14:47
Rok za završetak radova je tri godine

Nova sportska arena gradi se po Uefinim standardima i moći će primiti više od 5000 gledatelja.

Natječaj za izgradnju nogometnog stadiona u Cetinju, glavnom gradu Crne Gore, vrijedan gotovo devet milijuna eura, raspisan je krajem prošlog tjedna i trajat će sljedećih 37 dana.

Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik Cetinja, rekao je da planirani stadion, po svojim osobinama zadovoljava najzahtjevnije standarde Uefe, čime se stvaraju uvjeti za odigravanje međunarodnih utakmica i utakmica nacionalnih selekcija, javljaju Vijesti. Grad Cetinje, uz podršku i suradnju s vladom Crne Gore i Nogometnim savezom Crne Gore, upravo i želi izgraditi stadion na Cetinju u skladu s Uefinim standardima. Za realizaciju projekta priređena je, kako je priopćeno iz Cetinja, sva potrebna prostorno-planska dokumentacija, te glavni projekt stadiona na temelju kojeg je Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo građevinsku dozvolu.

"Na dizajn stadiona utjecalo je više čimbenika. Sama lokacija za izgradnju u sklopu povijesne jezgre zahtijevala je posebnu senzibilnost u projektiranju fasada. Također, projektiranim kapacitetom stadiona, vodilo se računa da on bude primjeren okružju i potrebama Cetinja", rekao je Bogdanović. Ukupan kapacitet stadiona iznosit će 5192 gledatelja, što je u skladu sa zahtjevima Uefe za odigravanje reprezentativnih utakmica. "Organizacijski stadion je podijeljen na četiri segmenta koji su raspoređeni oko terena za igru. Istočni segment dominantno čini istočna tribina stadiona kapaciteta 2103 gledatelja na tribini i 98 u ložama.

Zapadni segment je u arhitektonsko-građevinskom smislu sličan istočnom, ali je distribucija sadržaja dijelom izmijenjena, prilagođeno potrebama nogometnih ekipa, delegata i osoblja na utakmicama, kao i zahtjevnim potrebama medija. Zapadna tribina stadiona je kapaciteta 2129 gledatelja na tribini i 145 u ložama. Sjeverni segment čini nenatkrivena tribina kapaciteta 717 mjesta rezervirana za gostujuće navijače, dok južni segment čini prizemni dio namijenjen komercijalnim sadržajima orjentiranim na pristupni trg", objasnio je gradonačelnik Bogdanović. Rok za završetak radova novog stadionu u glavnom gradu Crne Gore je tri godine. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Cetinje glavni grad Crne Gore? Geografija ti, sinko, nije jača strana 😉

Zemlja u kojoj nema postene kanalizacije ulaze u stadion. To ti he balkanski primitivizam.

New Report

Close