Bush popularniji od Obame

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. lipanj 2015. u 08:50
Foto: BigPictures/PIXSELL

Čini se da odlazak s vlasti i rijetko pojavljivanje u medijima imaju pozitivan učinak.

Bivši američki predsjednik George W. Bush koji je na vlasti bio od 2001. do 2009., popularniji je među Amerikancima od svog nasljednika Baracka Obame, navodi se u anketi CNN/ORC-a objavljenoj u srijedu.

Po toj anketi, 52 posto ispitanika podupire bivšeg republikanskog predsjednika, a sadašnjeg demokratskog stanara Bijele kuće njih 49 posto.

Čini se da odlazak s vlasti i rijetko pojavljivanje u medijima imaju pozitivan učinak: ovo je prvi put u zadnjih deset godina da George W. Bush koji je predsjedničku dužnost napustio u siječnju 2009., kada mu je popularnost po anketama bila na najnižoj razini, ima u javnosti veću potporu od negativnih mišljenja (52 posto naspram 43 posto), po toj anketi.

Među pet zadnjih predsjednika Sjedinjenih Država, posebno se ističu dvojica: George H.W. Bush i Bill Clinton, obojica sa 64 posto potpore.

Ovi podatci dobivaju posebnu važnost s približavanjem predsjedničkih izbora 2016. u kojima će ove dvije obitelji opet imati glavne uloge.

Hillary Clinton, Billova supruga, ima najveće izglede u demokratskom taboru. Jeb Bush, brat Georgea W. Busha i sin Georgea H. W. Busha, ne skriva svoju nakanu da se priključi utrci na strani republikanaca.

Anketa je provedena putem telefona od 29. do 31. svibnja na reprezentativnom uzorku od 1025 Amerikanaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close