Budvanska rivijera ‘svim sredstvima’ protiv Karađorđevića

Autor: Poslovni dnevnik , 20. veljača 2018. u 07:42
Karađorđevići uz ostalo traže i povrat zemljišta na kojem je izgrađen hotel Kraljičina plaža

Crnogorska hotelijerska kompanija tvrdi da će zaštiti svoje vlasništvo od zahtjeva za povrat imovine srpske kraljevske obitelji.

U crnogorskoj Hotelskoj grupi Budvanska rivijera tvrde da nisu dobili nikakvu službenu informaciju o najavama da bi srpska kraljevska obitelj Karađorđević pred međunarodnim sudom mogla zatražiti povrat imovine u Miločerskom parku.

Tvrde da će, ako se to dogodi, poduzeti sve što je nužno da bi zaštitili svoju imovinu, prenose Vijesti. Karađorđevići već godinama pokušavaju vratiti vlasništvo u Crnoj Gori. "Ako je takav postupak pokrenut Budvanska rivijera će poduzeti sve nužne radnje za zaštitu svoje imovine", priopćeno je iz kompanije koja je vlasnik Svetog Stefana, Vile Miločer i Miločerskog parka.

Aleksandar Karađorđević i njegova supruga Katarina traže da im se vrati zemlja na otoku Sveti Stefan, vila Miločer, gotovo cijeli Miločerski park i zemljište u Pržnu na kojem je izgrađen hotel Kraljičina plaža i na kojem se planira izgradnja depadanse budućeg hotela. Povratom je obuhvaćen i zemljišni kompleks od gotovo 5000 kvadrata iznad Miločerskog parka koji je trenutno uknjižen na Prvu banku Ace Đukanovića.

Povjerenstvo za povrat i obeštećenje Općine Budva odbilo je zahtjev Karađorđevića 2007. godine. Istu odluku donijelo je i Regionalno povjerenostvo za povrat u Baru, uz isti stav, da ne postoji akt o oduzimanju. Imovina je Karađorđevićima oduzeta 1947. odlukom tadašnje Skupštine FNRJ. Većinski vlasnik Budvanske rivijere sada je crnogorska država (vlada, Fond PIO i Zavod za zapošljavanje imaju oko 58% dionica). Oko 15,23% udjela ima AIK banka Midraga Kostića, a jednako toliko i dvije tvrtke Stratex grupe Neila Emilfarba. 

Komentirajte prvi

New Report

Close