Budva neće hotel grčkog poduzetnika

Autor: Poslovni dnevnik , 02. studeni 2017. u 14:50
Adriatic Properties, tvrtka Petrosa Stathisa, na mjestu starog hotela Kraljičina plaža planira izgraditi veći sa 60 soba i apartmane

Skupština općine nedavno je usvojila odluku čiji je cilj sprečavanja izgradnje apartmana i stanova za tržište u središtu Miločera.

Općina Budva u Crnoj Gori zatražila je od Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) da prekine postupak izdavanja građevinske dozvole kompaniji Adriatic Properties grčkog poduzetnika Petrosa Stathisa za gradnju novog kompleksa u Miločerskom parku.

Predstavnici Stathisove kompanije ocijenili su da nema potrebe za prekidom postupka i zatražili sastanak sa s Općinom da bi se pronašlo rješenje koje bi zadovoljilo interes investitora oko gradnje novog hotela Kraljičina plaža, ali i lokalne uprave i stanovništva, pišu Vijesti. Nikola Plamenac, tajnik za zaštitu imovine, u dopisu gradonačelniku Draganu Krapoviću i predsjedniku Skupštine Đorđiju Vujoviću navodi da su predstavnici investitora izrazili spremnost da projekt izgradnje hotela i depandanse usuglase sa stavom Općine i interesima lokalnog stanovništva.

 

22 tisuće

kvadrata bruto građevinske površine trebao bi imati novi hotel

Općina Budva je stranka u postupku, a njeni predstavnici na raspravama u MORT-u ustrajavaju na poštovanju Odluke o utvrđivanju javnog interesa zbog zaštite i očuvanja Miločerskog parka. Na taj način se suprotstavljaju izgradnji novih i proširivanju kapaciteta postojećih objekata u tom bivšem elitnom hotelskom kompleksu. Skupština općine Budva nedavno je usvojila odluku čiji je cilj sprečavanje izgradnje apartmana i stanova za tržište u središtu Miločera.

Na ukupno 35 hektara predviđeno je 47.000 kvadrata bruto građevinske površine. Stathisovoj kompaniji omogućeno je da na mjestu starog izgradi veći hotel sa 60 soba, ukupne bruto građevinske površine 22.000 kvadrata, te depandansu sa 66 luksuznih apartmana. Adriatic Properties je dugoročni zakupac grada hotela Sveti Stefan i vile Miločer, kao i hotela Kraljičina plaža. 

Komentirajte prvi

New Report

Close