British American Tobacco dignuo procjenu rasta prihoda

Autor: Poslovni dnevnik , 08. lipanj 2021. u 22:00
Segment e-cigareta u prva tri mjeseca privukao je 14 milijuna novih kupaca/REUTERS

Kompanija sada očekuje da će joj prihodi ove godine porasti nešto više od pet posto, kada se isključe promjene valutnih tečajeva.

British American Tobacco (BAT) podigao je u utorak procjenu rasta prihoda u ovoj godini, upućujući na dobar početak godine u poslovanju s novim proizvodima, poput e-cigareta i parilica.

Kompanija sada očekuje da će joj prihodi ove godine porasti nešto više od pet posto, kada se isključe promjene valutnih tečajeva. Do sada su očekivali da će porasti tri do pet posto. Potvrdili su procjenu rasta prilagođene dobiti po dionici, za oko pet posto.

Ističu da su novim proizvodima “smanjenog rizika” osvojili veći udio na svim ključnim tržištima, uključujući SAD i Japan, napominjući da su u prva tri ovogodišnja mjeseca privukli 1,4 milijuna novih kupaca te ih sada imaju 14,9 milijuna.

Posebno je snažno porastao broj kupaca oralnih nikotinskih proizvoda u Švedskoj i Norveškoj, gdje BAT sada prema izvješću kontrolira više od polovine tržišta.

“I dalje očekujemo da će 2021. biti prekretnica za poslovanje, uz ubrzani rast prihoda od prodaje nove kategorije proizvoda i utiranje puta prema profitabilnosti” u tom dijelu poslovanja do 2025., ističe izvršni direktor Jack Bowles.

Kompanija naglašava da još ne može pouzdano procijeniti izglede za američko tržište, ukazujući na “makroekonomske i fiskalne” nepoznanice.

Na tržištu klasičnih cigareta BAT ove godine očekuje bolje rezultate nego sektor u cjelini, koji bi trebao bilježiti pad obujma prodaje za oko tri posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close