Njihova karantena užasnula je turističku industriju

Autor: Poslovni dnevnik , 09. lipanj 2020. u 11:41
Foto: GettyImages

Avioprijevoznik Ryanair je najavio da neće otkazivati letove jer tisuće Britanaca i dalje rezerviraju turističke aranžmane.

Kako bi se spriječilo novo širenje zaraze koronavirusom, Ujedinjeno Kraljevstvo počelo je od ponedjeljka propisivati karantenu od dva tjedna svim putnicima koji dolaze iz inozemstva, što jako kritiziraju zrakoplovne kompanije i turistička industrija.

Mjera, koju će vlada preispitivati svaka tri tjedna, odnosi se na sve putnike koji u zemlju stižu kopnenim putem, morem ili zrakom, i za one koji u zemlji imaju boravište i za one koji nemaju. Predviđene su iznimke za cestovne prijevoznike, zdravstvene djelatnike, sezonske radnike u poljoprivredi i putnike iz Irske.

U Ujedinjenom Kraljevstvu više je od 287.000 zaraženih, po zadnjim službenim podacima objavljenima u nedjelju. Zrakoplovne kompanije British Airways, EasyJet i Ryanair zatražile su u nedjelju od vlade da odustane od dvotjedne karantene za putnike, smatrajući da ta mjera neće biti učinkovita i da će biti katastrofalna za turizam te da će uništiti tisuće radnih mjesta.

Tri zrakoplovne kompanije poslale su u petak protokolarno pismo, nakon kojeg može uslijediti pravni postupak kojim bi se vladin plan karantene proglasilo potpuno neopravdanim i nesrazmjernim.

Niskobudžetni zrakoplovni prijevoznik Ryanair neće otkazati letove za i iz Velike Britanije unatoč uvođenju 14-dnevne karantene za međunarodne putnike, budući da tisuće Britanaca i dalje rezerviraju odmore, izjavio je u ponedjeljak direktor kompanije Michael O’Leary. “Britanci ignoriraju ovu karantenu. Oni znaju da je to glupost”, rekao je novinarima O’Leary.

Komentirajte prvi

New Report

Close