Britanija ukida sve mjere, kreće veliki broj avionskih linija prema Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 14. srpanj 2021. u 09:24
FOTO: REUTERS/Russell Boyce

Velika Britanija ukida sve mjere od 19. srpnja, potvrdio je premijer Boris Johnson. To znači da će Britanci moći putovati u inozemstvo i po povratku u zemlju više neće morati u obaveznu samoizolaciju.

Aviokompanije su odmah reagirale, booking je porastao, a ponovno se uvode brojne linije, uključujući i prema Hrvatskoj. Tako treći najveći avioprijevoznik u Velikoj Britaniji, Jet2, od kraja ovog mjeseca uvodi čak devet linija prema hrvatskim zračnim lukama. To je izravna posljedica najavljenog ukidanja mjera. Naime, od 19. srpnja Jet2 ponovno uvodi gotovo 40 linija prema popularnim turističkim odredištima u Grčkoj, Italiji i Hrvatskoj, piše Croatian Aviation.

Kompanija je nakon objave ukidanja strogih mjera odmah reagirala i otvorila booking na nizu linija, a u svega nekoliko dana mnogi su letovi rasprodani, što samo potvrđuje da su putnici željni putovanja. S obzirom na to da se Hrvatska trenutno nalazi na listi koja britanskim turistima garantira povratak u zemlju bez odlaska u samoizolaciju, iz kompanije potvrđuju kako je interes za odmorom u našoj zemlji od kraja srpnja iznimno velik.

Jet2, treća kompanija po veličini u toj zemlji (nakon British Airwaysa i EasyJeta), povezuje Veliku Britaniju s nizom leisure destinacija. Dodatno, preko sestrinske kompanije Jet2 Holidays kompanija nudi aranžmane za odmor (uključujući i let) u inozemstvu, pritom su u ponudi i odredišta u Hrvatskoj.

Devet redovnih linija prema Hrvatskoj

Zbog svega navedenog, Jet2 od kraja ovog mjeseca ponovno uvodi čak devet redovnih linija prema Hrvatskoj, najviše prema Zračnoj luci Split:

– iz Londona, od 22. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom

– iz Manchestera, od 22. srpnja, tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom

– iz Leedsa, od 24. srpnja, dva puta tjedno, utorkom i subotom

– iz East Midlandsa, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom

Komentirajte prvi

New Report

Close