Brat Georgea Busha razmišlja o kandidaturi za predsjednika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. siječanj 2015. u 12:22
Foto: Reuters

Potencijalni republikanski predsjednički kandidat Jeb Bush podnio je ostavku na sve funkcije u upravama tvrtki i neprofitnim organizacijama.

Potencijalni republikanski predsjednički kandidat Jeb Bush podnio je ostavku na sve funkcije u upravama tvrtki i neprofitnim organizacijama, izvijestio je Washington Post o bivšem guverneru Floride koji razmišlja o pohodu na Bijelu kuću.

Jeb Bush je čak odstupio s položaja člana uprave svoje obrazovne zaklade, navodi list pozivajući se na priopćenje medijima upućeno uoči Nove godine. Bush još uvijek procjenjuje naredne korake glede tvrtki u kojima je ili vlasnik ili jedan od glavnih partnera, uključujući i konzultantsku tvrtku Jeb Bush & Associates, pojašnjava Washington Post.

Bush, (61), je 16. prosinca potvrdio da ozbiljno razmišlja o kandidaturi na predsjedničkim izborima 2016. te da će u siječnju pokrenuti odbor za političko djelovanje koji bi mu omogućio suradnju s potencijalnim pristašama i donorima te se uvjerio postoji li dostatna potpora za kandidaturu.

Bush je od 1999. do 2007. obnašao dužnost guvernera Floride.

On je sin bivšeg predsjednika Georgea H.W. Busha i brat bivšeg predsjednika Georgea W. Busha.

Komentirajte prvi

New Report

Close