Blažo Đukanović ne odustaje od malih hidroelektrana

Autor: Poslovni dnevnik , 30. siječanj 2018. u 21:59
Blažo Đukanović, suvlasnik i direktor tvrtke BB Hidro

Sin bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića zatražio suglasnost na glavni projekt male hidroelektrane Bistrica.

Kompanija iz Podgorice BB Hidro, u vlasništvu Blaže Đukanovića, sina bivšeg crnogorskog premijera i predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, zatražila je od glavnog državnog arhitekta suglasnost na glavni projekat izgradnje male hidroelektrane Bistrica u Kolašinu.

Tvrtka koju je mlađi Đukanović osnovao sa svojim poslovnim partnerom Ivanom Burzanovićem zatražila je suglasnost i na vanjski izgled privremenog elektroenergetskog objekta za proizvodnju električne energije na području Lipovske Bistrice, pišu Vijesti. Tvrtka BB Hidro je prije više od godinu dana dobila urbanističko-tehničke uvjete za gradnju male hidroelektrane Bistrica na dijelu vodotoka Bistrica.

 

30 godina

traje koncesija koju je tvrtka BB Hidro Blaže Đukanovića dobila za malu HE

Ranije su od Ministarstva ekonomije dobili dozvolu za izgradnju energetskog objekta za proizvodnju električne energije. Prošlog listopada BB Hidro je predao zahtjev za dobivanje građevinske dozvole za tu elektranu. U međuvremenu je donesen novi zakon o planirajnju prostora i izgradnji objekata, te je BB Hidro procedure nastavio po novim propisima.  Vlada je u listopadu 2016. na jednoj od posljednjih sjednica kojom je predsjedao Milo Đukanović, usvojila odluku o davanju koncesija i tekst ugovora o koncesiji tvrtki BB Hidro za gradnju male hidroelektrane na vodotoku Bistrica u Kolašinu.

BB Hidro je dobio koncesiju na 30 godina, a u roku od godinu dana mora završiti poslove projektiranja, a za još dvije godine i izgraditi hidrocentralu. BB Hidro, kako se navodi u Centralnom registru privrednh subjekata, osnovali su Blažo Đukanović i Ivan Burzanović, dok je Slaven Burzanović ovlašteni zastupnik, a Đukanović je ujedno i izvršni direktor. BB Hidro je početkom prošle godine predao zahtjev za dobivanje urbanističko-tehničkih uvjeta za gradnju još jedne male hidrolektrane na dijelu vodotoka Slatina u katastarskoj općini Raško Mioska u Kolašinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close