Blažo Đukanović dobio još 90.000 eura od strica Ace

Autor: Poslovni dnevnik , 29. kolovoz 2017. u 15:43
Tvrtka mlađeg Đukanovića postavlja gradsku rasvjetu po Crnoj Gori

Sin bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića stavio pod hipoteku poslovne prostorije u središtu Podgorice.

Podgorička kompanija BB Solar Blaže Đukanovića, sina bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića, ponovno je, treći put za šest mjeseci, založila svoja četiri poslovna prostor u središtu Podgorice pod hipoteku Prve banke, u većinskom vlasništvu njegovog strica Ace Đukanovića, a na ime kredita od 90 tisuća eura.

Kompanija koju je Blažo Đukanović osnovao sa svojim poslovnim partnerom Ivanom Burzanovićem uzela je kredit od 90 tisuća eura, a kao jamstvo da će do 18. svibnja 2020. godine vratiti novac Prvoj banci omogućila je da se upiše hipoteka na poslovne prostore od 84, 78, devet i 43 četvorna metra. Hipoteka je kao teret upisana u katastarsku evidenciju sredinom srpnja ove godine, objašnjavaju Vijesti.

Prije toga je kompanija Blaže Đukanovića te iste nekretnine ukupne površine 214 četvornih metara, založila za dva kredita od po 30 tisuća eura krajem prošle i u travnju ove godine. Kompanija BB Solar, koja je postala jedan od ozbiljnih igrača u energetskom biznisu Crne Gore, poslovni prostor od 186 kvadrata, u istoj zgradi na Kruševcu, založila je još u veljači prošle godine pod hipoteku  Prve banke za kredit od 149 tisuća eura.

BB Solar je proteklih godina dobio brojne vrijedne projekte zamjene rasvjete po crnogorskim gradovima.  Osim BB Solar, s Burzanovićem je Blažo Đukanović osnovao i tvrtku BB Hidro, koja je ambiciozno ušla u unosan biznis izgradnje malih hidroelektrana koje se subvencioniraju s računa svih potrošača električne energije. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Aca je pun ko brod

New Report

Close