Bivši milijarder u utrci da skupi 80 milijuna dolara i tako izbjegne zatvor

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2019. u 14:26
Foto: Reuters

Anil Ambani, indijski tajkun, ima još jedan dan za podmirivanje obveza koje duguje Ericssonu, u protivnom suočiti će se s tromjesečnom zatvorskom kaznom.

Nekoć je vrijedio najmanje 55 milijardi dolara, no sada ima problema s pronalaskom 80 milijuna dolara kako bi podmirio račune održavanja koje duguje Ericssonu AB, prenio je Bloomberg.

Tajkun koji se prezadužio u svom telekomunikacijskom poslovanju, obećao je platiti lokalnoj jedinici Ericssona AB oko 5,5 milijardi rupija (80 milijuna dolara) za usluge održavanja. No to nije napravio nakon višestrukih obećanja pa ga je prošli mjesec najviši indijski sud proglasio odgovornim za nepoštivanje.

Drugi problem pojavio mu se prošli tjedan kada je niži sud odbio odmrznuti povrat poreza koji su zadržali zajmodavci.

Ako isplata Ericssonu ne bude riješena do utorka, Ambani (59) , riskira tromjesečnu zatvorsku kaznu.

Dugovi ga pokopali

Prema podacima koje je prikupio Bloomberg, Ambanijeva se neto vrijednost smanjila na oko 300 milijuna dolara s oko 31 milijardi dolara koliko je vrijedio u 2008. godini.

Dugovi njegovih tvrtki doveli su do rasprodaje imovine.

Zapanjujući pad Anila je u oštroj suprotnosti s uspjehom njegovog starijeg brata Mukesh Ambanija, najbogatijeg čovjeka Azije s neto vrijednošću od 52,9 milijardi dolara, prema podacima Bloomberg Billionaires Indeksa.

Iz grupacije tvrtki Anil Ambanija nisu komentirali planove za plaćanje Ericssonove pristojbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close