Bit će mu zabranjena gradnja luksuznih stambenih objekata na zemljištu od 20 tisuća kvadrata

Autor: Poslovni.hr , 09. srpanj 2019. u 07:56
Crnogorski predjsdnik i njegovi partner ranije su dobili pravo izgraditi 42 vile u ulazu u Budvu

Prodaju zemljišta u Budvi, procijenjenog na 14 mil. eura, Đukanović je najavio u travnju 2013. godine, ali do danas ona nije našla novog vlasnika.

Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, neće moći graditi na zemljištu od 20.000 četvornih metara na samom ulazu u Budvu koje je u vlasništvu njegove kompanije Global Montenegro, ako Gradska skupština stavi izvan snage Detaljni urbanistički plan (DUP) Potkošljun.

Krsto Radović, predsjednik Skupštine općine, prihvatio je prijedlog vijećničkog kluba DF-a i na dnevni red skupštinskog zasjedanja, zakazanog za 22. srpnja, uvrstio i odluku o stavljanju izvan snage planskog dokumenta. Riječ je o planu koji je donesen prije 11 godina i kojim se urbanizira jedan od najvećih građevinskih prostora u Budvi – cijelo naselje ispod brda Košljun, pišu Vijesti.

U slučaju stavljanja izvan snage, na zemljišnom kompleksu koji u vlasništvu tvrtke Mila Đukanovića i njegovog poslovnog partnera i kuma Vuka Rajkovića, do donošenja novog planskog dokumenta zabranit će se gradnja i izdavanje bilo kakvih dokumenata.

Prema važećem planu, Općina je još 2008. godine Đukanoviću, samo godinu dana nakon što je kupio zemlju, ucrtala kompleks od 42 vile, koji objedinjava 150 apartmana. Dopuštena je izgradnja vile s najviše šest etaža, čija ukupna bruto-građevinska površina ne smije biti veća od 27.591 kvadrata. Vile se kaskadno e spuštaju niz strminu, koju obuhvaća zemljište.

Đukanovićeva i Rajkovićeva tvrtka kupila je zemljište 2007. kreditom Prve banke (u vlasništvu predsjednikovog brata Ace Đukanovića) od 3,1 milijun eura. Tada je osnivač tvrtke bio samo Rajković, a Đukanović je postao suvlasnik u veljači sljedeće godine. Prodaju zemljišta u Budvi Đukanović je najavio u travnju 2013. godine, ali do danas ona nije našla novog vlasnika, a na nekim web stranicama za prodaju nekretnina zemljište je nuđeno po cijeni od 14 milijuna eura, što će nakon zabrane gradnje biti teško postići. Općina je prije dvije i pol godine pripremila izmjene i dopune DUP-a Potkošljun, ali joj je Ministarstvo održivog razvoja i turizma odbilo izdati saglasnost. To je ministarstvo, dok ga je vodio Branimir Gvozdenović, odbilo gotovo sve planske dokumente koje je Općina Budva dostavila na suglasnost zbog “nerazumnih ucrtavanja stambeno-poslovnih i apartmanskih objekata”.

Komentirajte prvi

New Report

Close