Bild am Sonntag: CIA i FBI savjetuju ukrajinsku vladu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. svibanj 2014. u 15:29
Reuters

Deseci pripadnika obavještajnih službi i savezne policije SAD-a savjetuju ukrajinsku vladu, piše njemački list.

Deseci pripadnika obavještajnih službi i savezne policije SAD-a savjetuju ukrajinsku vladu, piše u svom nedjeljnom izdanju njemački list Bild.

Pozivajući se na neimenovane njemačke izvore bliske obavještajnim službama Bild am Sonntag navodi kako agenti CIA-e i FBI-ja pomažu Kijevu da okonča pobunu na istoku Ukrajine te da na učinkovit način ondje upostave sigurnost.

Bild također piše da agenti nisu izravno angažirani u sukobima s proruskim separatistima te da je njihova aktivnost ograničena na glavni grad Kijev.

Agenci FBI-ja pomažu Kijevu i u borbi protiv organiziranog kriminala, prenosi list, navodeći da je specijalizirani tim stručnjaka za financijska pitanja angažiran i u nastojanjima da se otkrije podrijetlo imovine bivšega ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča.

Privremena ukrajinska vlada osnovana je krajem veljače, nakon jednomjesečnog prosvjeda protiv svrgnutoga proruski orijentiranog predsjednika.

Bijela kuća potvrdila je u travnju da je direktor CIA-e John Brennan posjetio Kijev u sklopu radne turneje po Europi, što je službena Moskva osudila.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Mora da prodali bar iljadu komada više …. zbog ovako senzacionalističke vijesti

kakva mi je to vijest, pa dobro a gdje bi CIA danas trebala biti ako ne tamo? u ribičiju u rocky mountainsu, pa da putin danas drži govore u kijevu? najbolje bi bilo da su im ostavili još i berlin i prag i budimpeštu.

ma da, došli su ukrajinskoj vladi pomoći da smanji stopu džeparenja u Kijevu.

New Report

Close