Velika investicija: Ulažu 300 milijuna eura u novi turistički kompleks

Autor: Poslovni dnevnik , 19. prosinac 2019. u 07:44
Goot: Getty Images

Ulagač najavljuje luksuzni resort s 300 kreveta u hotelu i 700 u vilama.

Željko Aprcović, gradonačelnik Kotora, Zoran Mrdak, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora i Branka Lazarević, izvršna direktorica ulagača, kompanije Bigova Bay, potpisali su sporazum o realizaciji vrijedne investicije, turističkog kompleksa najviše kategorije u području Donjeg Grbljana, na području Bigova Trašte.

Tim sporazumom počinje realizacija investicije čija je ideja začeta prije sedam godina, javlja Radio Kotor. Planirana je izgradnja turističkog kompleksa visoke kategorije koji obuhvaća hotele, vile i trgovačke sadržaje.

Planirana investicije u novi crnogorski turistički resort, prema procjenama ulagača, veća je od 300 milijuna eura. Predviđeni su smještajni kapaciteti od 400 kreveta u hotelu i nešto više 700 kreveta u vilama.

Korist za stanovništvo

Haim Ramon, predsjednik kompanije u čijem je vlasništvu Bigova Bay, rekao je da je potpisivanje sporazuma početak suradnje koja će koristiti lokalnom stanovništvu, cijelom području oko Bigove, kao i samoj kompaniji kao stranom investitoru u Crnu Goru.

“U ovaj projekt ušao sam prije gotovo četiri godine. Nerijetko se događa da ovakvi sporazumi budu važniji za političare, nego za narod. Drago mi je što to ovdje nije slučaj“, istaknuo je Ramon.

“Spremni smo uložiti stotine milijuna eura u ovaj projekt, što će imati vrlo važan utjecaj na ovo područje i na cijelu Crnu Goru. Znam da turizam u vašoj zemlji svake godine raste, ali mislim da će ovaj projekt tome još više pridonijeti“, dodao je Haim Ramon.

Početak radova u siječnju

Lokacija je infrastrukturno neopremljena, pa je investitor rekao da namjerava u skladu s odredbama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, sam uložiti sredstva u izgradnju cjelokupne infrastrukture, do lokacije namijenjene resortu i na samoj lokaciji, čija je ukupna vrijednost procijenjena na oko 28 milijuna eura.

 

28 milijuna

eura potrebno je uložiti u infrastru-kturu budućeg resorta

Već početkom siječnja sljedeće godine, prema planu izgradnje, krenut će se u realizaciju cestovne infrastrukture, vodovodne i kanalizacijske mreže.

Komentirajte prvi

New Report

Close