Bidena danas očekuje novi neugodan test

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. srpanj 2024. u 08:58
FOTO: REUTERS/Elizabeth Frantz

Joe Biden, koji se svakom svojom pojavom u javnosti bori za politički opstanak, u četvrtak se suočava s neugodnim testom za svoju predsjedničku kandidaturu – konferencijom za novinare, obvezom koju baš i ne voli.

No, Bijeća kuća obećava da će to biti “konferencija za novinare velikog dečka”, bez detalja o tome kako će se odvijati.

Odabir riječi predstavnice za medije Bijele kuće Karine Jean-Pierre o Bidenu kao “velikom dečku” sugerira da će njegov susret s predstavnicima medija sada biti drugačiji, za razliku od kratkih pitanja i odgovora, uglavnom prilikom primanja stranih državnika te dostavljenih pitanja unaprijed određenih novinara, po četiri najviše.

Press konferencija je zakazana za 23.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, a Biden će se morati jasno izražavati sigurnim glasom i govoriti bez bilješki i blesimetra.

Ukratko, mora učiniti sve ono što nije mogao 27. lipnja na debati s republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trumpom s kojim će se sučeliti na predsjendičkim izborima 5. studenoga.

Osamdesetjednogodišnji demokrat nakon fijaska u duelu s Trumpom nije uspio smiriti bojazni u redovima svoje stranke koja se pita može li Biden i dalje voditi zemlju.

U srijedu je Peter Welch iz Vermonta postao prvi demokratski senator koji je izravno pozvao Bidena da se “povuče iz utrke” za Bijelu kuću za “dobrobit zemlje”. Tom pozivu se pridružilo i nekoliko demokrata u Zastupničkom domu Kongresa te glumac George Clooney koji u Hollywoodu prikuplja novac za demokratsku kampanju.

Neka velika imena Demokratske stranke, uključujući i bivšu predsjednicu Zastupničkog doma Nancy Pelosi, pozivaju Bidena da “donese odluku”, podrazumijevajući da ona koju je već donio nije nužno dobra.

Kako javlja Axios, i vođa većine u Senatu, demokrat Chuck Schumer, je navodno privatno signalizirao donatorima da je otvoren za ideju da se Bidena zamijeni drugim kandidatom. No, njegov ured je u srijedu priopćio da Schumer podržava Bidena kako bi se u studenom pobijedilo Donalda Trumpa.

Demokratski senatori planiraju u četvrtak razgovarati s trojicom Bidenovih bliskih savjetnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close