Kraj drame: Joe Biden izabran za američkog predsjednika

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2020. u 17:38
FOTO: REUTERS/Mike Segar/File Photo

Prema trenutnoj situaciji ima 284 elektorskih glasova, što mu je dovoljno za pobjedu. Podsjetimo, za pobjedu je potrebno 270 elektorskih glasova.

Američki mediji AP, NBC i CNN proglasili su Joea Bidena pobjednikom američkih predsjedničkih izbora nakon što su mu dodijelili pobjedu u ključnoj državi Pennsylvaniji.

Biden je osvajajem Pennsylvanije premašio 270 elektora potrebnih za pobjedu na predsjedničkim izborima.

Izabrani američki predsjednik trenutno vodi i u Nevadi, Arizoni i Georgiji i njegova bi pobjeda na koncu mogla biti i uvjerljivija.

Biden će postati predsjednik, javlja CNN.

Joe Biden osvojio je Pennsylvaniju, saveznu državu koja nosi 20 elektorskih glasova. Prema trenutnoj situaciji ima 284 elektorskih glasova, što mu je dovoljno za pobjedu. Podsjetimo, za pobjedu je potrebno 270 elektorskih glasova.

I AP je proglasio Bidena izabranim predsjednikom.

Trump odbija priznati poraz

Američki predsjednik Donald Trump odbio je priznati poraz na izborima i tvrdi da su oni daleko od gotovih. Trump je objavio da se Joe Biden lažno predstavlja za pobjednika izbora i najavio je da u ponedjeljak kreće sudska bitka. Netom prije američki mediji AP, NBC i CNN proglasili su Joea Bidena pobjednikom američkih predsjedničkih izbora nakon što su mu dodijelili pobjedu u ključnoj državi Pennsylvaniji. Biden je osvajajem Pennsylvanije premašio 270 elektora potrebnih za pobjedu na predsjedničkim izborima. Izabrani američki predsjednik trenutno vodi i u Nevadi, Arizoni i Georgiji i njegova bi pobjeda na koncu mogla biti i uvjerljivija (HINA).

Komentirajte prvi

New Report

Close