BH Pošta zatrpana pošiljkama iz Kine

Autor: Poslovni dnevnik , 16. siječanj 2017. u 21:59
Za četiri dana stiglo 11 tona pošiljki iz inozemstva/PIXSELL

Građani sve više naručuju robu putem interneta, a 90 posto narudžbi kasni mjesecima.

BH Pošta obavijestila je korisnike da je ovih dana pristigla izrazito velika količina pošiljki iz Narodne republike Kine koja je strukturom uglavnom vezana za narudžbe putem interneta, te da čine maksimalne napore da pošiljke koje su prispjele s kašnjenjem budu što prije obrađene i otpremljene na uručenje građanima.

U BH Pošti navode da je Izmjenična pošta 71003 Sarajevo putem Međunarodnog aerodroma Sarajevo u razdoblju od 4. do 8. siječnja 2017. zaprimila oko 11 tona poštanskih pošiljki iz međunarodnog prometa, kao i da je prerada, otprema i postupak pripreme za postupak uručenja pošiljki organiziran po standardnim procedurama, a rad zaposlenika JP BH Pošta organiziran tako da se pri tom postigne najveća moguća brzina.

Nakon otvaranja poštanskih vreća u Izmjeničnoj pošti 71003 Sarajevo utvrđeno je da se radi o velikom broju pošiljki s otisnutim poštanskim žigom s datumom iz listopada i studenoga 2016., te procjenjuju je oko 90 posto ukupne količine prispjelih pošiljki s kašnjenjem u prispjeću u Bosnu i Hercegovinu. "Evidentno je da su prispjeli zaključci s poštanskim pošiljkama koji glase za područje dostave u BiH zadržani u tranzitnim državama ili aerodromima, a BH Pošta u Sarajevu kao odredišni operator ne može utjecati na odabir rute transporta poštanskih zaključaka u prispjeću", priopćeno je iz tog javnog poduzeća. 

Komentirajte prvi

New Report

Close