Beograd: Izraelci grade najviše trgovačkih centara

Autor: Poslovni dnevnik , 31. kolovoz 2015. u 21:59
Plaza Centar, jedna od izraelskih investicija u beogradske trgovačke centre

Razvoj počeli domaći poduzetnici, nastavili stranci.

Val gradnje suvremenih trgovačkih centara u Beogradu ne jenjava, a posljednjih godina kao glavni investitori najčešće se pojavljuju kompanije iz Izraela, pišu Večernje novosti.

U trgovačke centre prve su počele ulagati domaće kompanije koje se bave nekretninama, kao i one iz regije. Najviše ih je izgrađeno u Novom Beogradu, a prvi je bio slovenski Mercator 2002. godine.  Četiri godine kasnije na tržište je stigao Immo Outlet Centar MPC Holdinga, vlasnika Petra Matića, zatim Delta City Miroslava Miškovića, Zira u sastavu Verana, vlasnika Radomira Živkovića, i kineski trgovački centar Belmax. Gradnja u Novom Beogradu završena je 2009. godine, kada su otvorena vrata trgovačkog centra Ušće, također u vlasništvu MPC Holdinga.  

Time su se, objašnjavaju Večernje novosti, otvorila vrata izraelskim ulagačima. Već 2008. Plaza Centar kupuje zemljište u Višnjici za izgradnju trgovačkog centra, a još traje gradnja centra Rajićeva, kao i Aviv Parka Zvezdara, dok od 2011. Aviv Arlon posluje u Pančevu. Od ove godine otvoren je i Zemun Park izraelske grupe Mivna, što je tek prva faza investicije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close