Banjalučki Tropic hoće Mercator BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 04. rujan 2018. u 21:59
Tropic je krajem prošle godine imao 56 trgovina u cijeloj BiH

Najveći trgovački lanac u Republici Srpskoj uputio je ponudu za preuzimanje.

U javnosti su se posljednjih dana pojavila nagađanja da trgovački lanac Tropic kupuje Mercator u Bosni i Hercegovini.

Kako je za N1 potvrđeno iz Tropica, iskazali su zainteresiranost za kupovinu trgovačkog lanca Mercator i uputili svoju ponudu. No, uzimajući u obzir činjenicu da su pregovori još u toku, nisu htjeli iznositi više informacija. "Prije svega, zahvaljujem vam na zanimanju za poslovanje naše kompanije. Kao što već sigurno znate, iskazali smo zainteresiranost za kupovinu trgovačkog lanca Mercator i uputili svoju ponudu.

No, uzimajući u obzir činjenicu da su pregovori još u toku, priopćenje za javnost s konačnim ishodom na vrijeme ćemo uputiti medijskim kućama", rekli su iz Tropica za televiziju N1. 

Tropic je krajem prošle godine imao 56 trgovina u BiH. Kompanija Tropic iz Banja Luke u kolovozu 2014. godine preuzela je vlasništvo nad belgijskim trgovačkim lancem Delhaize BiH.

Preuzimanje 100-postotnog vlasništva nad 39 prodajnih objekata Delhaize BiH, koji su nosili naziv Tempo i Maxi, pokazalo je da je Tropic jedan od najozbiljnjih igrača na maloprodajnom tržištu u BiH.Iste godine, Tropic marketi proširili su se na područje Federacije BiH.

Najveći trgovački lanac u RS-u otvorio je u rujnu trgovinu u Bosanskoj Krupi na mjestu nekadašnje robne kuće Ilma. Godinu ranije Tropic je postao suvlasnik trgovačkog lanca Moj market. 

Komentirajte prvi

New Report

Close