Australski Qantas do 31. ožujka cijepit će sve zaposlenike

Autor: Poslovni dnevnik , 18. kolovoz 2021. u 22:00
Australski prijevoznik tvrdi da je 89 posto zaposlenika već cijepljeno ili će biti/REUTERS

Kompanija je ovoga mjeseca priopćio kako će 2500 njegovih zaposlenika ostati kod najmanje dva mjeseca bez plaće, u vrijeme općih karantena.

Australska aviokompanija Qantas u srijedu je objavila da će od svih zaposlenika tražiti cijepljenje protiv koronavirusa. Piloti, posada i zaposlenici zračne luke morat će biti u potpunosti cijepljeni do 15. studenoga, a ostali do 31. ožujka iduće godine, objavila je tvrtka.

Postojat će iznimke za oni koji se iz medicinskih razloga ne mogu cijepiti. Qantas je objavio kako je anketa pokazala da je 89 posto zaposlenika već cijepljeno ili to planira učiniti.

Australski avioprijevoznik ovaj je mjesec priopćio kako će 2500 njegovih zaposlenika ostati kod kuće najmanje dva mjeseca bez plaće, u vrijeme općih karantena koje su srezale putovanja unutar Australije.

Qantas je prije toga objavio da će tražiti od svih međunarodnih putnika da budu cijepljeni kad se australske granice ponovno otvore. Ranije ovaj mjesec obavezno cijepljenje zaposlenika najavio je i američki United Airlines, a isto traži i Cathay Airlines, aviokompanija Hong Konga.

Australija je prošlog tjedna potvrdila rekordan broj novih slučajeva zaraza ove godine, a zarazna delta varijanta koronavirusa nastavlja se širiti u najnaseljenijim državama – Novom Južnom Walesu (NSW), Victoriji i Queenslandu.

U te tri države živi oko 15 milijuna ljudi, oko 60 posto australskog stanovništva i nalaze se u strogoj izolaciji. S više od 36.000 slučajeva oboljelih od COVID-19 i gotovo 1000 mrtvih, Australija je izbjegla velik broj zaraženih kao u drugim razvijenim zemljama, ali je broj cijepljenih među najnižima.

U Australiji je tek 20 posto stanovnika starijih od 16 godina potpuno cijepljeno.

Komentirajte prvi

New Report

Close