Australija će zbog korone izolirati državu Victoria

Autor: Saša Paparella , 06. srpanj 2020. u 21:59
Victoria u ponedjeljak zabilježila 127 slučajeva koronavirusa/SHUTTERSTOCK

Australska druga najnaseljenija država bilježi najveći porast broja slučajeva koronavirusa od kraja ožujka.

Australija će izolirati državu Victoria od ostatka zemlje i uvesti mjere bez presedana kako bi se borila protiv porasta broja novozaraženih koronavirusom. Prvi puta od izbijanja pandemije, zatvorit će se granična crta koja razdvaja dvije najnaseljenije australske države – Victoriju i Novi Južni Wales.

Premijer Victorije Daniel Andrews je zatvaranje linije razgraničenja nazvao “dobrom odlukom s obzirom na izazove s kojima su suočeni kako bi zauzdali širenje virusa”.

Victorija u ponedjeljak zabilježila rekordnih 127 slučajeva zaraze virusom koronavirusom, najviše u Melbourneu.

Australska druga najnaseljenija država bilježi najveći porast broja slučajeva koronavirusa od kraja ožujka, zbog čega je produljena naredbu o ostanku kod kuće na više predgrađa Melbournea, gdje je od subote potpuno zatvoreno u izolaciji devet nebodera s oko 3000 stanovnika.

Najavljena mjera izolacije, koja bi trebala biti na snazi do 29. srpnja, pogodit će više od 300.000 od pet milijuna stanovnika toga grada.

Najava o otvaranju linije razgraničenja između Victorije i države Južne Australije je odgođena. Dosad je Australija zabilježila ukupno 8500 slučajeva zaraze i 105 smrtnih slučajeva.

Komentirajte prvi

New Report

Close