Arapima 50% srpskog Aerodrom Keteringa

Autor: Poslovni dnevnik , 08. lipanj 2016. u 15:15
Aerodrom Ketering želi pružati usluge i zračnim prijevoznicima u regiji

Kompanija Serta iz UAE-a platila je 2,7 milijuna dolara za vlasnički udjel u tvrtki koja se bavi opskrbom zrakoplova, te pruža ugostiteljske usluge kompanijama Etihad i Air Serbia.

Kompanija Serta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, specijalizirana za elektromehaničko održavanje, kupila je 50 posto vlasništva u tvrtki Aerodrom Ketering iz Beograda. Kompaniju su kupili za 2,72 milijuna dolara.

Ugovor su potpisali Abdullah al Shammari, direktor Serte i Marko Davidović, glavni direktor Aerodrom Keteringa, srpske kompanije koja se bavi uslugama opskrbe zrakoplova, prenosi B92. Al Shammari je rekao da ta akvizicija predstavlja važan korak za kompaniju Serta, koja želi iskoristiti investicijske mogućnosti i proširiti svoje aktivnosti. On je istaknuo da Serta sarađuje s renomiranim i iskusnim partnerima u svim sektorima u kojima kompanija želi investirati, dodajući da je Aerodrom Ketering jedna od kompanija koja je postigla značajan rast u području usluga opskrbe zrakoplova u nekoliko poslednjih godina.

Prema njegovim riječima, ugovor o akviziciji uključuje razvoj i pružanje ugostiteljskih usluga koje će u budućnosti obuhvatiti različite servise uvođenjem suvremene tehnologije u pružanju tih usluga putnicima. Direktor Aerodrom Keteringa Marko Davidović istaknuo je da ta kompanija pruža ugostiteljske usluge Etihadu, nacionalnom zračnom prijevozniku iz UAE-a, kao i srpskoj nacionalnoj zrakoplovnoj tvrtki Air Serbia, dodajući da se pregovara i o pružanju usluga i drugim zrakoplovnim kompanijama u regiji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close