Arapi otvaraju zdravstveno sveučilište

Autor: Poslovni dnevnik , 05. studeni 2018. u 21:59
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Thumbay Group iz UAE-a uložit će 250 mil. eura u izgradnju kampusa i klinike u Srbiji.

Thumbay Group, najveća kompanija koja se bavi zdravstvenim uslugama i obrazovanjem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, uložit će više od 250 milijuna eura u osnivanje novog zdravstvenog sveučilišta u Srbiji, izgradnju studentskog kampusa i klinike, priopćeno je iz Ministarstva prosvjete Srbije.

Mladen Šarčević, ministar prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja, najavio je da se održati sastanak na kojem će biti riječi o lokaciji za gradnju cjelovitog medicinskog kampusa. Prema njegovim riječima, Arapi bi u prvoj fazi koristili bolnice KBC-a u Beogradu, koji je i nastavna baza Medicinskog fakulteta u Beogradu, a u drugoj fazi bi krenuli u izgradnju vlastite klinike. Ukupan broj zaposlenih na Gulf zdravstvenom sveučilištu i Thumbay bolnici trebalo bi biti oko 5000.

Šarčević je naveo da Thumbay Group, čije je sjedište u UAE-u, ima više klinika sa sveučilišnim centrom, kako u Emiratima, tako i u Indiji i Južnoafričkoj Republici. “Dolazak Thumbay Groupa u Srbiju prilika je da na novom sveučilištu posao dobiju mladi stručnjaci iz Srbije, koji bi radili za visoke plaće, što bi ih motiviralo da ostanu u zemlji i pridonesu razvoju zdravstvene zaštite u Srbiji”, rekao je Šarčević. pd

Komentirajte prvi

New Report

Close