Arapi odustaju od Kraljičine plaže

Autor: Poslovni dnevnik , 01. travanj 2015. u 22:00
Jedna od najljepših crnogorskih plaža nalazi se između Bara i Budve

Budva je u proračunu za 2015. godinu predvidjela 11 milijuna eura prihoda od projekta Kraljičina plaža

Royal Group iz Ujedinjenih Arapskih Emirata najvjerovatnije je odustao od kupnje crnogorske Kraljičine plaže, iako u Općini Budva tvrde kako za to još nemaju službenu potvrdu.

Ako su navodi o raskidu ugovora tačni, bit će to velika šteta za Budvu jer je proračunom za 2015. godinu predviđeno 11 milijuna eura prihoda od tog projekta. Šteta je i to što su općine Budva i Bar, ali i cijela Crna Gora, poslale lošu poruku budućim investitorima da je za svako potencijalno ulaganje u osnovnu turističku infrastrukturu očigledno potrebno prvo usaglašavanje političkih volja, pa tek onda briga o javnom interesu, pišu Vijesti. Naime, vladajuće crnogorske stranke sukobile su se oko tog projekta, jer je DPS smatrao da ga treba podržati i da oko njega nema sumnjivih poslova, dok su u SDP-u tvrdili da bi prodaja Kraljičine plaže bila štetna za državu.

 

50eura

po četvornom metru nudila je tvrtka Queens Beach Development

Jedini ponuđač na natječaju za kupnju zemljišta i zakup na 90 godina jedne od najljepših crnogorskih plaža između Bara i Budve bila je kompanija Queens Beach Development koju je prema podacima Središnjeg registra gospodarskih subjekata (CRPS) osnovala kompanija Hidra commercial investments iz UAE-a, koja posluje u okviru Royal Groupa. Ponuđena cijena iznosila je 50 eura po četvornom metru, odnosno ukupno 21,2 milijuna eura, što su u crnogorskoj oporbi i SDP-u ocijenili nedovoljnim.Prema pisanju jednog arapskog portala iza tvrtke Queens Beach Development stoji Mohammed Dahlan, bivši palestinski ministar osumnjičeni za pronevjeru velike količine novca poreznih obveznika u toj zemlji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close