ANS Drive obnavlja sarajevski aerodrom za 144 mil. kn

Autor: Poslovni dnevnik , 16. rujan 2018. u 21:59
Dogradnja aerodroma nužna je za brži rast

Modernizaciju i proširenje Terminala B financira Aerodrom iz vlastitih sredstava.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo potpisani su krajem prošlog tjedna ugovori između Aerodroma kao investitora i BiH tvrtke ANS Drive, kao izvođača, za radove na modernizaciji i dogradnji Terminala B , kao i za izvođenje građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova na administrativno-poslovnom objektu za operativni centar i osoblje.

Ukupna vrijednost projekata je 36 milijuna KM bez PDV-a (oko 144 mil. kuna), te se oba projekta financiraju isključivo iz vlastitih sredstava Aerodroma, pišu BiH mediji.

Armin Kajmaković, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, istaknuo je da proširenje putničkog terminala i izgradnja poslovnog objekta za operativni centar i ostalo osoblje predstavljaju važne strateške projekte Aeroroma, kojima će se osigurati kapaciteti za daljnji ubrzan rast, kao i osiguranje uvjeta za unaprjeđenje kvalitete usluga, u interesu promocije turističkih, poslovnih i drugih gospodarskih potencijala šire sarajevske regije i Bosne i Hercegovine.

Asmir Dževlan, direktor tvrtke ANS Drive, najavio je skori početak radova na proširenju Međunarodnog aerodoma Sarajevo. Projekat modernizacije i dogradnje Terminala B, vrijedan 30 milijuna KM, najveći je investicijski projekt u povijesti Aerodroma. 

Komentirajte prvi

New Report

Close